Yazı Başlıkları
Mobil Uygulamalara Genel Bakış
Akıllı telefon sektörü gün geçtikçe daha da geliştirilip talep gören bir hal almaya başladı. Kullanıcıların ihtiyaç, taleplerine göre firmalar devamlı kendilerini geliştirerek yeni cihazlar üretir oldular. Öyle ki, çoğu telefon artık bilgisayarlarımızdan farksız derecede performans sergiliyor. Cebimizde bizimle birlikte bir bilgisayar gezer oldu. Tüm işlerimizi hallettiğimiz mobil telefonların gelişimi şüphesiz iOS ve Android geliştiricilerin performansı ile de doğru orantılı.
Sektörde pekçok firma, pekçok cihaz olsa dahi yaşanan 2 li rekabeti görmezden gelemeyiz. Bir tarafda Apple ın iOS u, bir tarafta da pekçok telefon üreticisinini kullandığı Android biribiri ile yarışır durumda. Android yazılım geliştiriciler için daha kolay, daha hızlı yayınlanabilir bir Google Store olması satesinde fazlasıyla talep görüyor. Mobil uygulama geliştiricileri öncelikle Android üzerinde çalışmaya başlıyorlar. iOS un da elbette Android den aşağı kalır yanı yok ancak geliştiricileri ve yayıncıları biraz uğraştırıyor. iOS uygulama geliştirme süreci Android e nazaran daha sancılı geçiyor. Öyle ki uygulamayı tamamlayıp Apple Store de yayınlayabilmek bile bir hayli zaman alıp geliştiricileri zorlamakta.
İnsanların her türlü ihtiyacına cevap vermeyi amaçlayan uygulamaların yayılması ile birlikte her sektörden şirket kendisi için uygulamalar geliştirtti. Bankalardan hastanelere, üniversitelerden televizyon kanallarına kadar aklımıza gelecek pek çok kurumun mobil uygulamaları mevcut. İş böyle olunca uygulama geliştiricilere de ihtiyaç doğdu. Yeni bir oluşum olması sebebiyle üniversitelerde de bu tarz eğitimler verilmiyor, verilse de yetersiz malum. Bu durumda özel kurslar, kurumlar mobil uygulama geliştirme eğitimleri vermeye başladı.
iOS Programlama Eğitimi
Turkcell Geleceğini Yazanlar projesi ile kendi web siteleri üzerinden iOS uygulama geliştirme eğitimleri vermeye başladı. Eğitimler 4 ders olarak verilmekte olup eğitim sonrası sınavlar ile tamamlanıyor.
iOS 101 : Başlangıç seviyesi dersinde iOS uygulamalarının geliştirildiği ortamın incelenmesi
iOS 201 : Basit projeler ile iOS uygulamalarının nasıl geliştirildiğine dair temellere yer veriliyor
iOS 301 : Bu derste iOS uygulama geliştirmeye dair ilk adımlar atılıyor.
iOS 401: Bu derste ileri seviye iOS uygulama geliştirme süreci başlıyor. İlk uygulamalar hayata geçiriliyor