Detaylı SEO Rehberi – Meta ve URL Yapısı

Yazı Başlıkları

wordle 2 - Detaylı SEO Rehberi - Meta ve URL Yapısı
Meta ve URL

Detaylı seo rehberimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yazımızda Meta ve URL yapıları hakkında bilgiler edineceğiz.

URL Yapısı

Google web sitelerinin link yapılarına çok önem vermektedir. Link yapısı  SEO konusunda oldukça etkili bir faktördür. Kalıcı bağlantılar oluşturmak hem arama motorlarında ki sıralamamız için hemde kullanıcı tarafından akılda kalıcı olmak adına iyi bir çalışma olacaktır. URL yapısı ile ilgili aşağıdaki örneğimizi inceleyebilirsiniz.

  • Zahiridunya.net/page_id=56262 HATALI
  • Zahiridunya.net/seo-nedir/ DOĞRU

Yukarıda ki örneklerden de anlayacağınız üzere kullanıcı dostu link yapısı kullanmak hem ziyaretçi hemde Google tarafından bizi bir üst sıraya çıkartacaktır.

Site İçi Link Kullanımı

Özgün makalelerinizi hazırladığınız zaman eğer makale içerisinde sitenizde yer alan bir konu ile ilgili bağlantı var ise yazınızın içerisinde bağlantılı konulara link vermek önemlidir. Ziyaretçinin siteye olan bağlılığını ve sitede geçirdiği süreyi uzatmış olursunuz. Ayrıca Google tarafında ise sitenizdeki içeriklerin birbiri ile uyumlu olduğu gibi bir izlenim yaratır. Bir diğer yandan ise kullanıcı birden fazla sayfa görüntülemiş olacağı için Google sıralamanızı da olumlu yönde etkileyecektir. Yazı içi link kullanımı ile ilgili örneğimiz aşağıdadır.

  • <a href=”www.zahiridunya.net”>Zahiridunya</a>

Title (Başlık) Kullanımı

Sayfalarınızın kimliği olarak adlandırabiliriz. Başlık kullanımı, yazılarınızın kim olduğunu göstermektedir. Yazı içeriği ne ise kullanacağınız başlık da yazı ile bağlantılı ve içeriğin ana fikrini içermelidir. Doğru şekilde kullanılan bir başlık yapısı sizleri rakiplerinizin çok üstüne çıkartacaktır. Ancak içeriğiniz ile ilgili olmayan yazı başlıkları da tam aksine size olumsuz etki yaparak gerilemenizi sağlayacaktır. Çünkü Google sahte olan hiçbirşeyi sevmemektedir. Başlık örneği aşağıdaki gibidir;

  • <title>Zairidunya.NET</title>

Meta Açıklaması (özet) Kullanımı

Meta açıklaması, Google arama sonuçlarında sitenizin görüntülendiği kısa metindir. Bu alan aslında oldukça önem taşımaktadır. Hem SEO kısmında hem de kullanıcı tarafında önemlidir. Bir ziyaretçi %95 Google arama sonuçlarındaki metin özetinize bakarak sayfanızı ziyaret eder. Bu nedenle o alana öyle bir şey yazmalısınız ki ziyaretçi “Tamam! Aradığım site bu!” demeli.

Title kullanımında da belirttiğimiz gibi, meta yani özet kısmı da yazı ile bir bütün olmalı. Dikkat çekmek adına yapacağınız abartılar ya da içerik ile bağlantısı olmayan metinler Google tarafından dikkat çekecek ve sizi sıralamalarda geriye atacaktır.

Meta açıklaması en fazla 159 harf olacak şekilde ayarlanmalı ve bu kısıtlı alana yazınızı çok iyi anlatan bir özet yazılmalıdır. Meta kısmında odak kelime kullanmaya dikkat etmekte fayda var.

Hakkında Fatih Mertcan

Yazıyorum, o halde varım! Wordpress + Kahve = Keyif

Bunları da okuyun

wordpress lscache uyumlu eklentiler ve postview zahiridunyanet 310x165 - Wordpress LSCache Uyumlu Eklentiler ve PostView Çalıştırmak

WordPress LSCache Uyumlu Eklentiler ve PostView Çalıştırmak

Bu yazımızdan sunucu taraflı önbellekleme yapan LiteSpeed LSCache eklentisinin WordPress üzerindeki %100 uyumlu çalıştığı eklentiler …

Bir Yorum

  1. Merhaba,

    Değerli yazınız için teşekkür ederiz.

    Ek bilgi olarak Keywords kavramı Google arama motorunda kaldırıldı ve önemi yok. Ancak SEO’da trafiğin önemi biliniyorken ve diğer arama motorları Yandex, Bing vb. algoritmalarında halen Keywords kavramı bulunduğu için en önemlisi anahtar kelime yoğunluğunu dengelediği için stratejik SEO çalışmalarında anahtar kelime kullanımının az da olsa ilgili yazı için kullanılması gerektiğini düşünüyor siz ne dersiniz?

    İşlerinizde başarılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir