Detaylı SEO Rehberi – Kullanıcı Dostu Olmak

wordle 2 - Detaylı SEO Rehberi - Kullanıcı Dostu Olmak
Kullanıcı Dostu

Seo rehberi serimize devam ediyoruz. Bu yazımızda Kullanıcı Dostu Olmak hakkında detaylı bilgiler aktaracağız.

Kaliteli Özgün İçerik Oluşturmak

Kullanıcıların sizi tercih etmesini sağlayın. Elbette bunun en başında kaliteli içerik vardır. Bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiğinde eğer içeriğiniz onu tatmin etmiyorsa, ona sunduğunuz içerik eğer internetteki farklı platformlarda var ise bu ziyaretçi hemen sitenizi terk edecektir.

Eğer bir ziyaretçinin sadık olmasını istiyorsanız onu seveceği ve ilgisini çekeceği içerikler ile karşılayın. İnternette gördüklerinden farklı şeyler sunarsanız vaktini sizin sayfanızda geçirecektir ve hiç aklına gelmeyen farklı içerikleriniz ile de ilgilenme ihtimali oldukça yüksektir. Akılda kalıcı olacak ve bir sonraki ihtiyacında yine sizi ziyaret edecektir.

Özgün makalenin ne kadar değerli ve önemli olduğunu bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim. Kopya içerikten her zaman uzak durun. Her zaman kullanıcı dostu olmaya çalışın. Kopya içerik öncelikle Google için sonrasında ise web sitenizi ziyaret eden kullanıcı için çok kötü bir durumdur ve hem Google hem ziyaretçi sitenizi sevmeyecektir.

Ulaşılabilir ve Kullanıcı Dostu Olmaya Özen Gösterin

Kullanıcı web sitenize her yoldan erişim sağlayabilmeli. Sorunsuz erişim sağlanan web siteleri kullanıcı dostu olarak adlandırılmaktadır. Unutulmamalı ki bir kullanıcı web sitenize girerken hata ile karşılaşıyorsa bir daha sizi tercih etmeyecektir. Aşağıdaki yollardan web sitenize erişim sağlanabildiğinden emin olun;

Benzersiz ve Özgün Başlıklar Kullanın

Bir yazının başlığı oldukça önemlidir. Çünkü kullanıcı belki de arama motorunda sadece sizin başlığınızı görerek sitenizi analiz edecektir. Gayet açık, anlaşılabilir ve yazınızı en iyi şekilde anlatabilecek düzgün bir başlık oluşturun.

Yazı içerisinde başlık kullanımı da kullanıcı dostu olmak için oldukça önemlidir.Yazı içerisinde bir ara başlığı kalın ile işaretleyerek göstermek tek başına yeterli değildir. Başlığın önem dereceğini HTML etiketleri ile desteklemek gerekmektedir. Aşağıda yazı başlığı HTML etiketlerini görüntüleyebilirsiniz. Bu başlıkların sıralaması yazı içerisindeki başlıkların önem derecesine göre sizin tarafınızdan belirlenmelidir.

  • <h1>
  • <h2>
  • <h3>
  • <h4>
  • <h5>
  • <h6>

Yazı içi Link Kullanımı

Eğer insanlar bir makaleyi okurken X bi firma ya da ürün ile ilgili bilgi görüyorsa onun web sitesini merak edebilir. Bir ürün ya da hizmetten bahsederken ilgili web adresine link vermeniz sağlıklı olacaktır. Hem kullanıcı dostu bir içeriğe sahip olmuş olursunuz hem de Google sizin ne kadar paylaşımcı bir dost olduğunuzu düşünerek sizi yüceltir. Örnek aşağıdaki gibidir;

  • <a href=”www.zahiridunya.net”>Zahiridunya</a>

Hakkında Fatih Mertcan

Yazıyorum, o halde varım! Wordpress + Kahve = Keyif

Bunları da okuyun

wordpress lscache uyumlu eklentiler ve postview zahiridunyanet 310x165 - Wordpress LSCache Uyumlu Eklentiler ve PostView Çalıştırmak

WordPress LSCache Uyumlu Eklentiler ve PostView Çalıştırmak

Bu yazımızdan sunucu taraflı önbellekleme yapan LiteSpeed LSCache eklentisinin WordPress üzerindeki %100 uyumlu çalıştığı eklentiler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir