Dropshipping Dezavantajları Nedir, Neden Yapılmaz?

Dropshipping Nedir?

Dropshipping, ürünleri stokta tutmak için bir işletme gerektirmeyen e-ticaret yöntemidir. Bunun yerine, mağaza ürünü satar ve müşteri siparişini, siparişi müşteriye gönderecek olan ilgili toptancıya, tedarikçiye iletir.

Bununla birlikte, popüler olan fikirlerin aksine, bu yöntem kolay para kazanma, zengin olma yöntemi değildir.

Elbette, kolay para gibi görünüyor. Diğer tedarikçilerin mallarını satıyor ve kendiniz için bir kar elde ediyorsunuz. Ancak tüm dezavantajları, engelleri ve günlük takibi hesap ettiğinizde kolay olmaktan çok uzak.

Ancak, doğru şekilde yaklaşırsanız ve aşağıdaki kanıtlanmış stratejileri uygularsanız, stoksuz e-ticaret yine de başarılı bir iş kurmanıza yardımcı olabilir. Elbette o kadar hızlı değil, yine bir süreç doğrultusunda başarı getirebilir.

Bunu şu şekilde özetleyebiliriz; sadece dropshipping yapıyorsanız, işinizi sıfırdan ayağa kaldırmak zor olacaktır. Ancak hali hazırda e-ticaret dünyasında yer alıyorsanız mevcut hizmetlerinizi tamamlamak ve işinizi geliştirmek için dropshipping i kullanabilirsiniz.

Bu yazıda, dropshipping ile ilgili, tüm avantajları kadar halka açık olmayan tüm sorunları inceliyoruz. Ancak kusurlarına rağmen, dropshipping düzgün kullanıldığı sürece e-ticaret şirketleri için hala güçlü bir araç olabilir.

ecommerce 310x165 - Dropshipping Dezavantajları Nedir, Neden Yapılmaz?
Dropshipping

Dropshipping Hakkında 5 Acımasız Gerçek

Tüm yatırımınızı dropshipping e yatırmadan önce iyice inceleyip araştırın!

  1. Düşük Kar Marjları:

Elbette kendi ürününüzü yönetmek, depolamak gerekmediğinden külfeti düşüktür ancak getirisi de aynı oranda düşük olacaktır. Daha az para koyup daha az para alırsınız. Bu, sadece kar etmek, ayakta kalıp sistemi sürdürebilmek için çok daha fazla efor sarf edip çok daha fazla iş yapmanız gerektiği anlamına gelir. Kazanılan paranın çoğu tedarikçiye gidecektir.

Bu, pazarlama, reklam, sistem maliyeti, müşteri ilişkileri ve mesai giderlerini karşılayabilmek için yeterli değildir.

  1. Fazlasıyla Rekabetçi

Her zaman yalnızca “ düşük maliyet ” kısmına odaklanan ve yukarıdaki açık kanıtları görmezden gelen, hayata toz pembe bakan girişimciler olacaktır. Dropshipping sistemine girmeden önce çok az sermaye gerektiğinden çok rekabet anlamına gelir. Ve en popüler pazarların oyuncuları, diğerlerinden daha fazla acı çekerler.

Temelde, bir şirket ne kadar büyükse, en düşük fiyatları sunmak için o kadar rahat hareket ederler. Elbette binlerce malı deposuna çeken bir şirket ile, sattıkça tedarikçiden müşterisine gönderen şirketler aynı malı, aynı fiyata alamazlar.

Küçük işletmeler sadece fiyatları ile rekabet edebilmek için kar dan feragat etmek durumunda kalabiliyor. Bu da belli bir noktada şirketin sürdürülemez hale gelmesine sebep olabilir.

İşin bir diğer tarafı da, dropshipping yapan tedarikçiler kimi zaman özel bir anlaşma yapmazlar. Bu da pek çok rakip sitenin aynı ürünleri sattığını gösterir. Sektöre yeni girdiğinizi de düşününce, deneyimli rakiplere göre fiyatları düşük tutmak gerekecektir.

dropshippinh - Dropshipping Dezavantajları Nedir, Neden Yapılmaz?
Stoksuz E-ticaret
  1. Tedarik Zinciri Takip Sorunu

Dropshipping dışında, normal bir e-ticaret sürecinde müşterilere giden ürünün kalitesi, teslimat hızı veya iade politikalarında yaşanacak durumlarda  kendiniz müdahale ederek direk çözüme gidebiliyorsunuz. Ancak dropshipping tarafında bu süreçlerin %80 i tedarikçi tarafında. Burada da her tedarikçi, müşteriye ılıman, çözüm odaklı yaklaşamayınca işin cezasını siz çekiyorsunuz.

Müşteri ile görüşüp, konuyu tedarikçiye aktarmanız gereken durumlarda zaman zaman gecikmeler de yaşanabiliyor. Bu da satışı yaptığınız platforma göre negatif puan anlamına gelebilir.

  1. Yasal Sorumluluk

Çok yaygın bir problem olmasa da, işin yasal kısımlarını da dikkate alarak tedarikçi seçmekte fayda var. Bazı tedarikçiler, vaad ettikleri kadar orijinal, kaliteli ürün sunmayabiliyor. Sonuçta siz kargoya verilen ürünü değil, tedarikçinizin size verdiği ürün görsel ve bilgilerini görebiliyorsunuz. Kimi tedarikçi sahte ya da görselden farklı/muadil ürün göndermek gibi usulsüzlükler yapabiliyor. Benzer problemleri yaşamamak adına tedarikçi ile bir dropshipping sözleşmesi yapmakta fayda var. Sözleşme sayesinde, karşılaşabileceğiniz problemlere karşı kendinizi garanti altına alabilirsiniz. Tabi dropshipping tedarikçiklerinin çoğu sözleşme imzalamaya yanaşmayabilir.

  1. Marka Yaratma Zorluğu

Her ne kadar müşteriye satışı siz yapsanız bile, sattığınız ürün bir tedarikçi/üreticinin markasını/ismini taşıyor. Bu durumda da, siz tedarikçinizin reklamını yapmış oluyor, marka bilinirliğini arttırmış oluyorsunuz. Dolayısı ile akılda kalan kısım sizin logonuzdan öte, sattığınız ürünün markası, adı, ilerleyen zamanda da tedarikçinin kendisi olacaktır.

 

Hakkında emre

www.zahiridunya.net

Bunları da okuyun

wordpress 310x165 - Wordpress'te Yanıtlanmayan Yorumları Listeleme

WordPress’te Yanıtlanmayan Yorumları Listeleme

Yorumlar, sitenizde kullanıcı etkileşimi oluşturmanın kolay bir yoludur. Etkileşimi arttırmak için, kullanıcılarınızla iletişim kurmanız, sorularınızı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir